Σκύρος – Ατσίτσα

Σκύρος - Ατσίτσα 5

Η Σκύρος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδος και η Ατσίτσα είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός που φιλοξενεί μία από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού με τη φύση να οργιάζει και να δημιουργεί υπέροχες εικόνες.

Σκύρος - Ατσίτσα 4Η παραλία Ατσίτσα πρόκειται για μία από τις καλύτερες του νησιού με πεντακάθαρα γαλανά νερά που μαγνητίζουν κάθε επισκέπτη. Η Ατσίτσα βρίσκεται στα δυτικά παράλια της νήσου Σκύρου, σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ακτής αποτελεί το νησάκι Ατσίτσα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την ακτή σε απόσταση 300 μέτρων, που οφείλει το όνομα της παραλίας. Η ακτή της έχει μήκος 60 μέτρα και μέσο πλάτος 8 μέτρα και είναι καλυμμένη με βότσαλο και ψιλή άμμο. Τα γαλανά κρυστάλλινα ρηχά νερά της την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά και η πλούσια βλάστηση της παραλίας, που αποτελείται κυρίως από πεύκα και φρύγανα, αγγίζει τα κύματα δίνοντας στα νερά τα χρώματα από τα δέντρα που την περιβάλλουν.

Σκύρος - Ατσίτσα 3Σκύρος - Ατσίτσα 24Ο κόλπος του χωριού χρησίμευε παλιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας ειδικότερα τα μεταλλεία σιδήρου. Στην παραλία υπάρχουν ακόμα οι πέτρινες κολώνες, απομεινάρια της σιδηροδρομικής γραμμής που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900 για τη μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων από τα ορυχεία στο βουνό να προσθέτουν ένα όμορφα παράδοξο στοιχείο στο τοπίο. Η Ατσίτσα δεν έχει καμία απολύτως οργάνωση γι΄ αυτό καλό θα ήταν να μεριμνήσετε για νερό και ελαφριά σνακ, καθώς και για ομπρέλα για να προστατευτείτε από τις ακτίνες του ήλιου. Στο πάνω μέρος της ακτής υπάρχει ένα εστιατόριο όπου θα μπορέσετε να γευματίσετε και να δοκιμάσετε τα τοπικά εδέσματα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Σκύρου – Τραχέως προς Ατσίτσα, επίσης μπορείτε να την επισκεφτείτε με ιδιωτικό ή νοικιασμένο σκάφος.
Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 17.1 km
Χρόνος Οδήγησης : 25 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.91627, 24.46829

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.