Ρέθυμνο – Πλακιάς

Ρέθυμνο - Πλακιάς 2

Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο στα νότια παράλια της Κρήτης, 34 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου και εκτείνεται δυτικά του ακρωτηρίου Κακομούρη.

Ρέθυμνο - Πλακιάς 3Ρέθυμνο - Πλακιάς 1Είναι η παραλία του ομώνυμου οικισμού, ο οποίος αποτελεί ένα από δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα λόγω των εξαιρετικών υποδομών που διαθέτει. Πρόκειται για μια μεγάλη σε μήκος παραλία, μήκους 1,3 χιλιομέτρων, που εκτείνεται ανατολικά του χωριού, στο δυτικό άκρο της οποίας βρίσκεται το λιμάνι από όπου ξεκινούν τα καραβάκια για τις ημερήσιες κρουαζιέρες στην Πρέβελη ενώ το ανατολικό άκρο της παραλίας, με τους χαρακτηριστικούς τεράστιους κάθετους βράχους, ονομάζεται Παλίγκρεμνος και προτιμάται από όσους επιδίδονται στον γυμνισμό. Στο δυτικό άκρο επίσης της ακτής εκβάλλει ο Κοτσιφός ποταμός που πηγάζει από τα γύρω βουνά του ομώνυμου φαραγγιού. Είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη αμμουδιά, που εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, με γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα και δροσερά νερά. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, αποδυτήρια, ντους, γήπεδα beach volley και beach bar για να προμηθευτείτε καφέ, ποτά και γρήγορα σνακ. Παράλληλα υπάρχει και διαθέσιμος χώρος κατά μήκος της ακτής για να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού.

Ρέθυμνο - Πλακιάς 5Ρέθυμνο - Πλακιάς 6Ρέθυμνο - Πλακιάς 4Στην παραλία υπάρχουν επίσης οργανωμένες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και μαθήματα κατάδυσης. Τέλος στο παραλιακό δρόμο, ιδανικός για βόλτα με τα πόδια, υπάρχουν ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν κι άλλες πανέμορφες παραλίες, όπως το Δαμνόνι και το Αμμούδι που αξίζει να επισκεφθείτε. Η πρόσβαση στην παραλία οδικώς είναι εύκολη. Με αφετηρία το Ρέθυμνο θα πρέπει να ακολουθήσετε την έξοδο της εθνικής οδού με κατεύθυνση το Σπήλι. Με νέα κατεύθυνση προς Πλακιά θα προσπεράσετε το φαράγγι του Κουρταλιώτη και τα χωριά Ασώματος και Λευκόγεια πριν τελικά φτάσετε στο χωριό και την παραλία. Κατά μήκος της ακτής υπάρχει άνετος χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε από το Ρέθυμνο με τα τακτικά δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο : 34 km
Χρόνος Οδήγησης : 46 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.18648,24.39938

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.