Ρέθυμνο – Δαμνόνι

Ρέθυμνο - Δαμνόνι 1

Η παραλία στο Δαμνόνι βρίσκεται στα νότια παράλια της Κρήτης στον ομώνυμο όρμο, 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Πλακιά και 35 χιλιόμετρα περίπου νότια της πόλης του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο - Δαμνόνι 7Βρίσκεται στο τέλος μιας μεγάλης κοιλάδας, που περιτριγυρίζεται από ψηλά βουνά, και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της περιοχής με εξαιρετική οργάνωση που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, με το μήκος της να ξεπερνάει τα 500 μέτρα, στο δυτικό άκρο της οποίας υπάρχει ένα μικρό ποταμάκι – ρέμα, το Κατσάρι, το οποίο εκβάλλει στην θάλασσα. Η ακτή είναι καλυμμένη με χοντρή λευκή άμμο η οποία συνεχίζει και μέσα στην θάλασσα, με βραχώδεις εξάρσεις ωστόσο σε ορισμένα σημεία, που σε συνδυασμό με τα όμορφα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό.

Ρέθυμνο - Δαμνόνι 8Ρέθυμνο - Δαμνόνι 5Το Δαμνόνι είναι οργανωμένη παραλία και επομένως διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, αποδυτήρια και ντους. Ωστόσο είναι τέτοια η έκταση της παραλίας που υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αν θέλετε να απολαύσετε ελεύθερα το μπάνιο σας με χρήση του δικού σας εξοπλισμού. Στην παραλία θα βρείτε επίσης beach bar και ταβέρνες ώστε να προμηθευτείτε καφέ, ποτά και ελαφριά σνακ αλλά και για να γευματίσετε μετά το μπάνιο με απολαυστικά κρητικά εδέσματα. Στην παραλία υπάρχει επίσης οργανωμένη σχολή καταδύσεως παρέχοντας την δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, προσφέροντας έτσι σε συνδυασμό και με το κέντρο ιππασίας που λειτουργεί, στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στους «δραστήριους» επισκέπτες της.Ρέθυμνο - Δαμνόνι 6Ρέθυμνο - Δαμνόνι 4 Από το ανατολικό και πιο ήρεμο άκρο της παραλίας μέσω ενός χωματόδρομου μπορείτε να μεταβείτε στο γειτονικό Αμμούδι. Η πρόσβαση στην παραλία οδικώς είναι εύκολη. Με αφετηρία το Ρέθυμνο θα πρέπει να ακολουθήσετε την έξοδο της εθνικής οδού με κατεύθυνση το Σπήλι. Με νέα κατεύθυνση προς Πλακιά θα προσπεράσετε το φαράγγι του Κουρταλιώτη και το χωριό Ασώματος και θα φτάσετε στα Λευκόγεια στην έξοδο των οποίων θα κινηθείτε προς Δαμνόνι.

Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Ρέθυμνο : 35,3 km
Χρόνος Οδήγησης : 48 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.17435,24.41501

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.