Αλόννησος – Χρυσή Μηλιά

Αλόννησος - Χρυσή Μηλιά 1

Η παραλία Χρυσή Μηλιά βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Αλόννησου και σε απόσταση 6 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, το Πατητήρι.

Αλόννησος - Χρυσή Μηλιά 3Πολυσύχναστη και ιδιαίτερα δημοφιλής, η Χρυσή Μηλιά είναι μια πολύ όμορφη παραλία με σμαραγδένια νερά δίπλα στα πεύκα, χαρακτηριστικό άλλωστε των παραλιών στις Σποράδες. Η ακτή χωρίζεται σε 2 τμήματα, λόγω ύπαρξης βράχων στο μέσον της προερχόμενα από κατάπτωση. Αν και η πλειονότητα των παραλίων στην Αλόννησο είναι βοτσαλωτές, η Χρυσή Μηλιά δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή και είναι αμμώδης με ψιλή χρυσή άμμο τόσο στην ακτή όσο και μέσα στη θάλασσα. Τα γαλαζοπράσινα σμαραγδένια νερά είναι ρηχά για αυτό άλλωστε αποτελεί και ιδανικό προορισμό για τις οικογένειες και τους μικρούς κολυμβητές μιας ο συνδυασμός άμμου και ρηχής θάλασσας προσφέρεται για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Αλόννησος - Χρυσή Μηλιά 4Αλόννησος - Χρυσή Μηλιά 2Διαθέτει οργάνωση και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση αλλά και αρκετό διαθέσιμο χώρο στην ακτή για να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού. Καφέ και γρήγορα σνακ μπορείτε να προμηθευτείτε στην παραλία ενώ στο νοτιοδυτικό (δεξί δηλαδή) άκρο της παραλίας λειτουργεί και ταβέρνα στην οποία μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, με όμορφη θέα την παραλία. Η πρόσβαση οδικώς είναι εύκολη μέσω του ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δικτύου και θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά αν διαμένετε στο Πατητήρι. Μόλις φτάσετε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με το πάρκινγκ, αφήνοντας το αυτοκίνητο σας κάτω από τα πεύκα. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται στο βόρειο άκρο της μέσω της ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ στο νότιο τμήμα της από ένα μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Πατητήρι : 5,8 km
Χρόνος Οδήγησης : 12 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.16290,23.89474

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.