Μύκονος – Καλαφάτης

Μύκονος - Καλαφάτης 3

Η παραλία του Καλαφάτη βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων από τη χώρα της Μυκόνου, ανατολικά του ακρωτηρίου Ταρσανάς. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, που εδώ και χρόνια η Γαλάζια Σημαία κοσμεί την ακτή της!

Μύκονος - Καλαφάτης 5Απλώνεται σε έναν ανοιχτό κόλπο μήκους 620 μέτρων και έχει μέσο πλάτος 30 μέτρα, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η χρυσή αμμουδιά της σε συνδυασμό με τα ρηχά γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά γοητεύουν και το πιο δύσκολο κριτή. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το πράσινο φόντο με τα μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη διαθέτοντας beach bars για να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά σνακ, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη μέχρι και ειδικές κατασκευές για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στην παραλία θα βρείτε επίσης εστιατόρια για να γευματίσετε ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ώστε να διανυκτερεύσετε, συνέπεια της τουριστικής ανάπτυξης.

Μύκονος - Καλαφάτης 4Μύκονος - Καλαφάτης 6Μύκονος - Καλαφάτης 2Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την θάλασσα και τα κύματα καθώς υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα φίλοι και αθλητές του windsurfing, από όλο τον κόσμο, έρχονται εδώ για να δείξουν τις ικανότητές τους αλλά και για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο. Μπορείτε επίσης να κάνετε πρακτική στο jet ski, κανό, και πολλά άλλα! Στην παραλία λειτουργεί επίσης σχολή καταδύσεων για τους λάτρεις του snorkeling που θέλουν να εξερευνήσουν τον μαγικό υποβρύχιο κόσμο. Αν σας αρέσουν οι μικρές εκδρομές μπορείτε να επισκεφτείτε με τις βαρκούλες, που θα σας μεταφέρουν, το Δρακονήσι, ένα νησί που έχει πολλά σπήλαια. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Μυκόνου – Άνω Μεριάς με προορισμό τον Καλαφάτη. Η άλλη εναλλακτική είναι να την επισκεφτείτε με το ΚΤΕΛ Μυκόνου που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια την καλοκαιρινή περίοδο ή τέλος με ιδιωτικό ή νοικιασμένο σκάφος καθώς στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει προβλήτα μήκους 60 μέτρων για την πρόσδεση σκαφών.

Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την χώρα της Μυκόνου : 12,7 km
Χρόνος Οδήγησης : 24 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.43896,25.41979

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.