Νίσυρος – Παχιά Άμμος

Νίσυρος - Παχιά Άμμος 1

Η Νίσυρος έχει λίγες παραλίες, αλλά η μοναδική ομορφιά που διαθέτουν εντυπωσιάζουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Η παραλία Παχιά Άμμος βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νησιού, 10 χιλιόμετρα περίπου από το Μανδράκι.

Νίσυρος - Παχιά Άμμος 6Νίσυρος - Παχιά Άμμος 2Η ακτή της είναι καλυμμένη με χοντρόκοκκη σκουρόχρωμη άμμο και γοητεύει με τα ρηχά κρυστάλλινα νερά και τον αμμώδη βυθό της. Τοποθετείται σε έναν ανοιχτό κόλπο, με βορειοανατολικό προσανατολισμό, και καταλαμβάνει έκταση 400 μέτρων μήκους και 55 μέτρων πλάτους. Πίσω από την παραλία απλώνεται ένα πράσινο τοπίο με θάμνους ενώ παράλληλα την ακτή κρύβουν μεγάλη αμμόλοφοι. Η παραλία δεν έχει καμία οργάνωση, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα καθώς στην ακτή δεν υπάρχει καθόλου σκιά. Για όσους επιθυμούν να γευματίσουν υπάρχει μία ταβέρνα, 100 μέτρα πριν το χώρο στάθμευσης, στο τέλος της παραλίας Λυές.

Νίσυρος - Παχιά Άμμος 4Η Παχιά Άμμος φημίζεται για τους κατασκηνωτές που την προτιμούν για ελεύθερο camping, στήνοντας τις σκηνές τους ανάμεσα στους θάμνους πίσω από τους αμμόλοφους, καθώς και για τους φίλους του γυμνισμού. Η πρόσβαση στην ακτή είναι λίγο δύσκολη και κουραστική. Θα κινηθείτε στην επαρχιακή οδό από το Μανδράκι προς Πάλους όπου ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια θα συνεχίσετε στο χωματόδρομο κατά μήκος όλης της παραλίας Λυές. Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει ελεύθερος χώρος για parking και ακολούθως θα πρέπει να περπατήσετε γύρω στα 15 λεπτά σε ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην ομορφότερη παραλία του νησιού!

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Μανδράκι : 10,4 km
Χρόνος Οδήγησης : 15 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.59658,27.20281

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.