Ρέθυμνο – Σχοινάρια

Ρέθυμνο - Σχοινάρια 1

Η παραλία Σχοινάρια ή Σκινάρια όπως είναι αλλιώς γνωστή, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κρήτης σε απόσταση 33 χιλιομέτρων περίπου νότια της πόλης του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Παρόλο που είναι μια πολύ όμορφη παραλία με ακόμη πιο όμορφο και εξαιρετικό βυθό εντούτοις δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και δημοφιλής στους επισκέπτες του νησιού, κάτι που δεν ισχύει για τους κατοίκους του νησιού για τους οποίους αποτελεί αγαπημένο προορισμό.

Ρέθυμνο - Σχοινάρια 3Ρέθυμνο - Σχοινάρια 5Τα Σχοινάρια είναι μια μικρή παραλία στις δύο άκρες της οποίας υπάρχουν βράχια που την περικυκλώνουν. Στην ακτή θα συναντήσετε ψιλή άμμο αλλά και βοτσαλάκι ενώ τα πεντακάθαρα νερά με το υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα βαθαίνουν απότομα. Στο βυθό, σε αρκετά μεγάλο τμήμα του, θα συναντήσετε στα πρώτα μέτρα άμμο ενώ μετά θα βρείτε πανέμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο βυθός να είναι πλούσιος και εντυπωσιακός φιλοξενώντας πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς και να αποτελεί την αιτία για την λειτουργία στην περιοχή σχολής καταδύσεων. Διαθέτει ένα περιορισμένο αριθμό από ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει και μια ταβέρνα από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε το καφέ σας αλλά και να γευτείτε την υπέροχη κρητική κουζίνα. Παράλληλα υπάρχει και αρκετός διαθέσιμος χώρος αν θέλετε να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού.

Ρέθυμνο - Σχοινάρια 4Ρέθυμνο - Σχοινάρια 2Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη μέσω του επαρχιακού δικτύου που ενώνει το Ρέθυμνο με την Μονή Πρέβελη κατευθυνόμενοι προς Λευκόγεια και ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Χρειάζεται ωστόσο λίγη προσοχή το τελευταίο τμήμα της διαδρομής καθόσον ο δρόμος σε αυτό στενεύει ενώ ενδέχεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να δυσκολευτείτε με την στάθμευση καθόσον ο διατιθέμενος χώρος είναι αρκετά μικρός και ίσως χρειαστεί να περπατήσετε για να την προσεγγίσετε. Είναι σίγουρο όμως ότι το απολαυστικό μπάνιο θα σας αποζημιώσει.

Fisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Ρέθυμνο : 33,3 km
Χρόνος Οδήγησης : 47 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.16657,24.42260

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.