Άνδρος – Χρυσή Άμμος

Άνδρος - Χρυσή Άμμος 4

Η παραλία Χρυσή Άμμος (ή Ψιλή Άμμος όπως είναι επίσης γνωστή) βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Άνδρου στην περιοχή Κυπρί, στον όρμο Φούρνος και σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από την Χώρα του νησιού. Θεωρείται από τις πιο κοσμικές παραλίες της Άνδρου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στις νεαρές ηλικίες αλλά και σε οικογένειες.

Άνδρος - Χρυσή Άμμος 3Αν και δεν είναι αρκετά μεγάλη, με το μήκος της να φτάνει τα 200 μέτρα, εντούτοις κατακλύζεται από κόσμο. Όπως άλλωστε φανερώνει και το όνομά της, η ακτή είναι στρωμένη με υπέροχη ψιλή χρυσή άμμο που θα την συναντήσετε και στο πυθμένα της θάλασσας. Τα νερά με το τυρκουάζ χρώμα είναι πάντα δροσερά και ήρεμα καθόσον δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις ανέμους των Κυκλάδων. Παράλληλα με τα πρώτα μέτρα να είναι αβαθή και εν συνεχεία να βαθαίνουν αργά και σταδιακά είναι ιδανικό μέρος για τους μικρούς μας κολυμβητές για παιχνίδια τόσο στην θάλασσα όσο και στην ακτή.

Άνδρος - Χρυσή Άμμος 6Είναι οργανωμένη και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, αποδυτήρια, ντους και ναυαγοσώστη. Το beach bar που λειτουργεί αποτελεί αγαπημένο στέκι της νεολαίας και δίνει το ρυθμό στην παραλία ολόκληρη την ημέρα, έτοιμο να σας προσφέρει καφέ, ποτά και γρήγορα σνακ ενώ υπάρχουν και δυνατότητες για διάφορα θαλάσσια σπορ. Αν ωστόσο θέλετε απλά να επισκεφθείτε την παραλία με το δικό σας εξοπλισμό υπάρχει ένα μικρό και ελεύθερο τμήμα της παραλίας που θα μπορέσετε να καθίσετε σε αυτό.

Άνδρος - Χρυσή Άμμος 2Αν τέλος επιθυμείτε να γευματίσετε σε κάποια ταβέρνα θα πρέπει να πάτε σε αυτές που υπάρχουν στην διπλανή παραλία του Αγίου Πέτρου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς μέσω του κεντρικού δρόμου που συνδέει το Γαύριο με το Μπατσί ενώ υπάρχει και δημόσια συγκοινωνία. Τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης θα δυσκολευτείτε λιγάκι και θα διαπιστώσετε πως ειδικά τις μεσημεριανές ώρες γίνεται το αδιαχώρητο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο πλάι του δρόμου.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέρια

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Άνδρου : 29,5 km
Χρόνος Οδήγησης : 45 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.87554,24.75830

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.