Ηράκλειο – Σταλίδα

Ηράκλειο - Σταλίδα 1

Η παραλία της Σταλίδας βρίσκεται στα βόρεια παράλια της Κρήτης στον ομώνυμο οικισμό και σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους.

Ηράκλειο - Σταλίδα 3Ηράκλειο - Σταλίδα 5Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με την παραλία να απλώνεται προς τα ανατολικά και να ενώνεται με τα Μάλια, ωστόσο λόγω της ηρεμίας που προσφέρει προτιμάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις οικογένειες. Η Σταλίδα είναι μια παραλία πολύ μεγάλη σε μήκος που χωρίζεται σε δύο μέρη από μερικά βράχια και έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό γεγονός που την καθιστά ευάλωτη τις μέρες που πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, δημιουργώντας έτσι συχνά κύμματα. Τόσο η ακτή όσο και ο πυθμένας της θάλασσας είναι αμμώδεις με βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα ενώ τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά βαθαίνουν σταδιακά και είναι ιδανικά για παιχνίδια στην ακτή αλλά και στην θάλασσα.

Ηράκλειο - Σταλίδα 6Ηράκλειο - Σταλίδα 4Διαθέτει άρτια οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, ντους, ναυαγοσώστη, γήπεδα beach volley, beach bar για να απολαύσετε το καφέ και το ποτό σας καθώς και αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια που θα ικανοποιήσουν πλήρως κάθε σας ανάγκη. Για τους λάτρεις των θαλασσίων δραστηριοτήτων υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις καθώς και δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιου μηχανοκίνητου εξοπλισμού. Η πρόσβαση στην παραλία της Σταλίδας είναι εύκολη και γίνεται μέσω της εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου ακολουθώντας τις ταμπέλες προς Σταλίδα και Χερσόνησο ενώ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την εύρεση χώρου στάθμευσης. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με το λεωφορείο καθόσον υπάρχουν τακτικά καθημερινά δρομολόγια προς την Σταλίδα και τα Μάλια.

Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Ηράκλειο : 32,7 km
Χρόνος Οδήγησης : 30 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.29429,25.42932

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.