Αμοργός – Αιγιάλη

Αμοργός - Αιγιάλη 1

Η παραλία Αιγιάλη (γνωστή και ως όρμος Αιγιάλης) βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αμοργού, εντός του ομώνυμου όρμου, και σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από την Χώρα του νησιού.

Αμοργός - Αιγιάλη 2Είναι μια γραφική και όμορφη σαν παραλία με σχήμα που θυμίζει πέταλο καθώς και αρκετά μεγάλη με το μήκος της να αγγίζει τα 750 μέτρα. Είναι αρκετά δημοφιλής και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς έχει την πιο εύκολη πρόσβαση από όλες τις παραλίες του νησιού. Στην ακτή αλλά και στον πυθμένα θα συναντήσετε ψιλή λευκή άμμο ενώ τα νερά είναι γαλανά πεντακάθαρα και ρηχά. Χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά και παιχνίδια στην παραλία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ωστόσο υπάρχουν αρμυρίκια κατά μήκος της ακτής κάτω από τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε δροσιά και σκιά. Επομένως καλό θα ήταν να έχετε το δικό σας εξοπλισμό πριν την επισκεφθείτε.

Αμοργός - Αιγιάλη 3Αμοργός - Αιγιάλη 4Κατά μήκος της παραλίας και λίγα μέτρα από την ακτή θα βρείτε beach bar, εστιατόρια και ταβέρνες για να προμηθευτείτε ή να απολαύσετε σε αυτά τον καφέ, το ποτό και το φαγητό σας. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες καθώς υπάρχει επίσης και camping για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να την επισκεφτείτε με ιδιωτικό ή νοικιασμένο σκάφος και να δέσετε στο λιμάνι της. Προσοχή όμως το λιμάνι επηρεάζεται από τους νότιους ανέμους και θα είναι ασφαλέστερο να δέσετε στη βορειοανατολική πλευρά του όρμου. Η άλλη εναλλακτική είναι οδικώς από την επαρχιακή οδό Καταπόλων – Θολαρίων, που ενώνει την παραλία με την Χώρα και πρόκειται για μία πολύ όμορφη διαδρομή προσφέροντας μαγευτική θέα πριν τελικά καταλήξει στην ακτή. Τέλος, μπορείτε να πάτε με το ΚΤΕΛ Αμοργού που την καλοκαιρινή περίοδο εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς και από την Αιγιάλη.

Πρόσβαση Οδικώς

 


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Αμοργού : 16,5 km
Χρόνος Οδήγησης : 22 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.90416, 25.97767

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.