Ζάκυνθος – Ξύγκια

Ζάκυνθος - Ξύγκια 1

Η παραλία Ξύγκια βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου, στην περιοχή Βολιμών, και είναι μέσα στις 5 κορυφαίες παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάθε ερχόμενος στο νησί.

Ζάκυνθος - Ξύγκια 4Η γραφική παραλία είναι από τις ιδιαίτερες στο νησί καθώς στο νερό της περιέχεται θειάφι σε μεγάλη αναλογία δίνοντας στην παραλία ένα ιδιαίτερο άρωμα. Το θειάφι προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές, με αποτέλεσμα αυτή η παραλία να είναι ιδανική για αυτούς που έχουν προβλήματα με τα πόδια και αρθρίτιδες καθώς το μπάνιο σε νερό με θειάφι θα τους βοηθήσει. Η χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά από το αναβλύζον θείο που διαχέεται μέσα στον μικρό κολπίσκο με τα απότομα γύρω βράχια δεν αλλοιώνει το εικαστικό αποτέλεσμα! Μικρή σε έκταση καλυμμένη με ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά και με βαθιά πεντακάθαρα κρυστάλλινα γαλανά νερά που σε προκαλούν να χαθείς μέσα σε αυτά! Στις σπηλιές το κολύμπι είναι εξαιρετική εμπειρία καθώς ζεστά ρεύματα αναβλύζουν από κάτω. Στην ακτή υπάρχει περιορισμένος αριθμός από ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά τα βράχια χαρίζουν τη σκιά τους από τις πρωινές ώρες!

Ζάκυνθος - Ξύγκια 3Ζάκυνθος - Ξύγκια 5

Στην παραλία δε θα βρείτε κάποιο μαγαζί γι΄ αυτό εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα από την καντίνα που υπάρχει στο χώρο του parking. Στην κορυφή του λόφου της παραλίας, βρίσκεται μια ταβέρνα με πανοραμική θέα όπου προσφέρει νοστιμότατους ζακυνθινούς μεζέδες. Η πρόσβαση προς την παραλία είναι σχετικά εύκολη, μέσω της επαρχιακή οδού Ζακύνθου – Βολίμων. Μόλις φτάσετε αφήνετε το όχημα σας στον μικρό ελεύθερο χώρο στάθμευσης και συνεχίζετε στο μικρό βατό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην πανέμορφη παραλία. Η εναλλακτική για να προσεγγίσετε την παραλία είναι με τα εκδρομικά καραβάκια που πραγματοποιούν ημερήσιες κρουαζιέρες προς την παραλία Ξύγκια.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςΜε καφετέριαΜΕ εστιατόριο


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα : 24.3 km
Χρόνος Οδήγησης : 36 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.86686, 20.73478

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.