Ρέθυμνο – Μπαλί

Ρέθυμνο - Μπαλί 1

Στη Βόρεια Κρήτη, 43 χιλιόμετρα δυτικά από το Ηράκλειο και 30 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέθυμνο, βρίσκεται το γραφικό χωριό Μπαλί το οποίο απλώνεται σε ένα μεγάλο κόλπο ο οποίος χωρίζεται σε τέσσερις μικρότερους κολπίσκους. Η λέξη «μπαλί» σημαίνει μέλι, αφού η αμμουδιά των ακτών της προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Ρέθυμνο - Μπαλί 6Οι τέσσερις πανέμορφες παραλίες ξεχωρίζουν για τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά τους. Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε, είναι το Λιβάδι και είναι η πιο μεγάλη σε μέγεθος από τις υπόλοιπες καθώς και η πιο ευάλωτη στους ανέμους. Το Λιβάδι είναι μία άρτια οργανωμένη παραλία με πληθώρα υπηρεσιών και καταστημάτων, διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους λουόμενους. Η παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο λόγω των ρηχών νερών που την καθιστούν ιδανική για τους μικρούς κολυμβητές. Στο ανατολικό άκρο της παραλίας, βρίσκονται οι δύο κόλποι του Κούσκουρα, οι οποίοι δεν είναι οργανωμένοι και προσφέρονται για όσους επιζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.Ρέθυμνο - Μπαλί 3 Η δεύτερη παραλία θα συναντήσετε ένα κλειστό κόλπο, τον Βαρκότοπο! Η ακτή της είναι καλυμμένη με χρυσαφένια άμμο και τα ρηχά ζεστά νερά της σε προκαλούν να κολυμπήσεις μέσα σε αυτά! Ο Βαρκότοπος είναι άρτια οργανωμένος με όλες τις απαραίτητες ανέσεις που θα χρειαστείτε για να απολαύσετε ένα δροσιστικό ρόφημα ή κρητικά εδέσματα! Το Λιβάδι και ο Βαρκότοπος κατέχουν τη Γαλάζια Σημαία για το έτος 2015! Μετά το Βαρκότοπο θα συναντήσετε το ψαρολίμανο του Μπαλί, όπου θα υπάρχει και η ομώνυμη παραλία,το Λιμάνι. Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους λουόμενους, καφετέριες και εστιατόρια, καθώς υπάρχουν και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ!

Ρέθυμνο - Μπαλί 2Ρέθυμνο - Μπαλί 4Ρέθυμνο - Μπαλί 5Η τελευταία και πιο γραφική παραλία της περιοχής είναι ο Καραβοστάσης. Είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις υπόλοιπες και κατακλύζεται από επισκέπτες. Δεν είναι τόσο οργανωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες, αλλά θα βρείτε τα απαραίτητα. Αν κολυμπήσετε προς τα νότια θα περάσετε από μερικές πανέμορφες παραλίες που σχηματίζονται μέσα σε σπηλιές. Η πρόσβαση σε όλες τις παραλίες γίνεται οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Παράλληλα κατά τη θερινή περίοδο θαλάσσια ταξί εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς τις παραλίες του Μπαλίου.Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Ρέθυμνο προς :

Λιβάδι : 32,4 km / Χρόνος Οδήγησης : 32 λεπτά / Συντεταγμένες GPS : 35.40742, 24.78479
Βαρκότοπο : 33,1 km / Χρόνος Οδήγησης : 31 λεπτά / Συντεταγμένες GPS : 35.41041, 24.78254
Λιμάνι : 33,7 km / Χρόνος Οδήγησης : 37 λεπτά / Συντεταγμένες GPS : 35.41447, 24.78316
Καραβοστάση : 34,4 km / Χρόνος Οδήγησης : 38 λεπτά / Συντεταγμένες GPS : 35.41713, 24.78481

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.