Κέρκυρα – Δράστης

Κέρκυρα - Δράστης 2

Το Ακρωτήριο «Δράστης» βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο του νησιού και απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τη πόλη της Κέρκυρας, σε ένα καλά κρυμμένο και πανέμορφο δασώδες τοπίο με θέα τους Διαπόντιους νήσους αλλά και το νησάκι Διάπλου.Οι πολλές διάσπαρτες μικρές νησίδες και τα αργιλώδη βράχια δίνουν την εντύπωση ενός μικρού φιόρδ!

Κέρκυρα - Δράστης 4 Πέρα από το ακρωτήριο, στο οποίο μπορεί κάποιος να καθίσει και να κολυμπήσει, υπάρχουν πολλές μικρές και απομονωμένες παραλίες καθώς και διάφορες νησίδες κατάλληλες για βουτιές! Τα γαλάζια διάφανα κρυστάλλινα νερά σας καλούν να ταξιδέψετε μέσα σε αυτά και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που θα αντικρίσετε θα σας κρατήσει τη καλύτερη συντροφιά! Για τους φίλους του snorkelling, ο βυθός προσφέρεται λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς του και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο cliff-jumping.

Κέρκυρα - Δράστης 3 Στον Δράστη δεν υπάρχει καμία τουριστική υποδομή, έχοντας προστατευθεί από την ανθρώπινη παρέμβαση και παραμένει παρθένα. Θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα πριν επισκεφτείτε το Ακρωτήρι, διαφορετικά η πιο κοντινή τοποθεσία για να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε είναι στο χωριό Περουλάδες, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Κέρκυρα - Δράστης 5Το Ακρωτήρι Δράστης είναι προσβάσιμο με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος και πιο εύκολος είναι να τον επισκεφτείτε μέσω θαλάσσης με ιδιωτικό ή νοικιασμένο σκάφος ή καθώς και με τις βάρκες που πραγματοποιούν δρομολόγια προς το Ακρωτήρι. Ο δεύτερος τρόπος είναι οδικώς από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χωματόδρομο 1,5 χιλιομέτρου, που καλό θα ήταν το όχημα να είναι 4Χ4 για να τον οδηγήσετε. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει χώρος στάθμευσης.Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας : 40,3 km
Χρόνος Οδήγησης : 57 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.79596,19.67453

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.