Κάρπαθος – Άπελλα

Κάρπαθος - Άπελλα 21

Η εξωτική Άπελλα είναι μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Καρπάθου. Βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό και σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων βόρεια από τα Πηγάδια, σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο περιβάλλον.

Κάρπαθος - Άπελλα 6Πρόκειται για μία παραλία μέσα σε ένα μαγικό όρμο με την ακτή να είναι καλυμμένη με βότσαλα και άσπρη άμμο, με βαθιά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ένα συγκλονιστικό φόντο με τα πεύκα να ανακατεύονται με τα βράχια και να αγκαλιάζουν μαζί τη θάλασσα! Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά λόγω του συνωστισμού θα δυσκολευτείτε να βρείτε γι΄ αυτό θα ήταν προτιμότερο να έχετε μαζί σας το δικό σας εξοπλισμό ή να καθίσετε στη φυσική σκιά που προσφέρουν τα πεύκα. Μετά το μεσημέρι η ακτή καλύπτεται από τη σκιά του βουνού, οπότε θα απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς τις δυνατές ακτίνες του ήλιου.

Κάρπαθος - Άπελλα 3Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει μια μικρή ταβέρνα από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα καθώς και να γευματίσετε με θέα το συγκλονιστικό τοπίο! Η Άπελλα έχει οδική πρόσβαση από το χωριό Απέρι (12 περίπου χιλιόμετρα) και ο κοντινότερος οικισμός είναι ο Μυρτώνας (7 περίπου χιλιόμετρα). Οδικώς ο δρόμος δεν είναι ιδιαίτερα βατός, έχει πολλές στροφές και ο χώρος για το parking είναι περιορισμένος. Μόλις αφήσετε το όχημα σας, συνεχίζετε με τα πόδια ανάμεσα στα βραχάκια μέχρι να ξετυλιχτεί μπροστά σας η ομορφιά της παραλίας! Η άλλη εναλλακτική για να την επισκεφτείτε είναι με τα εκδρομικά καΐκια που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι των Πηγαδιών.

Κάρπαθος - Άπελλα 7Κάρπαθος - Άπελλα 4Πρόσβαση Οδικώς

Απόσταση από τη χώρα της Καρπάθου : 19,5 km
Χρόνος Οδήγησης : 31 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.60398, 27.15782

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.