Μήλος – Τσιγκράδο

Μήλος - Τσιγκράδο 2

Σε απόσταση 11 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα, βρίσκεται μία από τις καλύτερες παραλίες του νότιου άκρου του νησιού. Το Τσιγκράδο βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες της Φυριπλάκας και του Γέρακα και αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά την διαμονή του στην Μήλο.

Μήλος - Τσιγκράδο1Το Τσιγκράδο είναι ένας μικρός αμμώδης όρμος με αντίστοιχη μικρή ακτή που την περικλείουν ψηλά βράχια αλλά αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι η δυσκολία να φτάσεις σε αυτή αφού πρέπει να κάνεις κατάβαση σε μια στενή απότομη χαράδρα. Η παραλία διαθέτει καθαρά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, στην ακτή θα συναντήσετε ψιλή άσπρη άμμο ενώ μέσα στην θάλασσα θα συναντήσετε σε διάφορα σημεία και βράχια. Και από τις δύο πλευρές έχει αρκετές σπηλιές για εξερεύνηση, ενώ σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε και τον υπέροχο βυθό.

Μήλος - Τσιγκράδο 3Δεν διαθέτει απολύτως καμία οργάνωση, επομένως δεν θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα (νερό,σνάκ) πριν την άφιξή σας στην παραλία. Αν φτάσετε σε αυτήν μετά τις 16:00 δεν θα χρειαστείτε ομπρέλα, καθόσον ο ήλιος κρύβεται από τα βράχια που περικλείουν την παραλία. Τέλος, προτιμήστε το Τσιγκράδο μέρες που φυσάει βόρειος άνεμος.

Μήλος - Τσιγκράδο 8 Η άφιξη στην παραλία και μέχρι το χώρο στάθμευσης είναι εύκολη. Χρησιμοποιώντας το υπάρχον οδικό δίκτυο Αδάμαντα – Ζεφυρίων κατευθύνεστε προς Προβατά, στην διασταύρωση του οποίου θα κατευθυνθείτε αριστερά. Θα φτάσετε εκ νέου σε διασταύρωση η οποία οδηγεί σε 2 παραλίες, την Φυριπλάκα και το Τσιγκράδο, στην οποία θα στρίψετε αριστερά. Ο δρόμος στο τελείωμα είναι χωμάτινος, χωρίς ωστόσο κάποια ιδιαίτερη δυσκολία ενώ υπάρχει και η σχετική πινακίδα.

Μήλος - Τσιγκράδο 6Μήλος - Τσιγκράδο 5Αφού αφήσετε λοιπόν το αυτοκίνητό σας, ξεκινάει και η “περιπέτεια” της κατάβασης η οποία δεν είναι επικίνδυνη αλλά θέλει πολύ προσοχή και καλό θα ήταν να έχετε όλα τα πράγματά σας σε σακίδιο πλάτης. Η κατάβαση γίνεται μέσω ενός στενού διαδρόμου με την βοήθεια σκοινιού, στο τέλος του οποίου θα χρειαστεί να κατεβείτε μια ξύλινη σκάλα. Εναλλακτικός τρόπος για να επισκεφθείτε την παραλία και λιγότερο περιπετειώδης είναι μέσω των ημερήσιων θαλάσσιων εκδρομών που ξεκινούν από τον Αδάμαντα.Πρόσβαση Οδικώς

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Αδάμαντα : 10,5 km

Χρόνος Οδήγησης : 21 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.66237,24.46877

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.