Χανιά – Φραγκοκάστελο

Χανιά - Φραγκοκάστελο 1

Το Φραγκοκάστελο (δηλαδή το κάστρο των Φράγκων) είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη των Χανίων και σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Χώρα Σφακίων. Είναι διάσημη επίσης για βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή αλλά και για τους θρυλικούς Δροσουλίτες, των σκιών δηλαδή που όπως λένε οι ντόπιοι ότι κάθε χρόνο και στα τέλη της άνοιξης εμφανίζονται στον κάμπο γύρω από το κάστρο.

Χανιά - Φραγκοκάστελο 2Η παραλία του Φραγκοκάστελου είναι πραγματικά μαγευτική και για αυτό το λόγο άλλωστε έχει και αρκετό κόσμο. Είναι μια τεράστια παραλία με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για οικογένειες και μικρά παιδιά. Η περιοχή είναι τουριστικά ανεπτυγμένη και η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη. Στην παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση (κόστος περί τα 5€) ενώ σε κοντινή απόσταση, στον οικισμό, υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες για να απολαύσετε το καφέ σας ή να γευματίσετε.

Χανιά - Φραγκοκάστελο 3Το μοναδικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε είναι οι δυνατοί νοτιάδες που φυσούν στην περιοχή και που μεταφέρουν την άμμο με δύναμη. Ωστόσο, ακόμα και το γεγονός αυτό, δεν πρέπει να αποθαρρύνει την επίσκεψή σας γιατί τόσο το τοπίο όσο και η παραλία είναι σίγουρο πως θα σας αποζημιώσουν. Η πρόσβαση οδικώς τόσο από τα Χανιά όσο και από το Ρέθυμνο είναι εύκολη και διαρκεί και στις δύο περιπτώσεις περί την 1 ώρα. Οδηγώντας από τα Χανιά, θα κατευθυνθείτε πως την Χώρα Σφακίων από την έξοδο για Βρύσες στην Ε.Ο. Χανίων-Ηρακλείου. Αφού περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και το επιβλητικό φαράγγι της Ίμπρου θα ακολουθήσετε τις πινακίδες Χανιά - Φραγκοκάστελο 4 για Φραγκοκάστελο. Αν οδηγήσετε από Ρέθυμνο, ακολουθήστε το δρόμο για Πλακιά και πριν τον Πλακιά συνεχίστε ανατολικά προς Ροδάκινο, Φραγκοκάστελο και Σφακιά. Με την στάθμευση δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα μιας και διατίθεται δωρεάν χώρος. Εναλλακτικά μπορείτε να μεταβείτε στο Φραγκοκάστελο με λεωφορείο τύπου mini-bus από την Χώρα Σφακίων, στην οποία θα φτάσετε με το ΚΤΕΛ Χανίων (πίνακας δρομολογίων).Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τα Χανιά : 136 km

Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 34 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.18185,24.23456

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.