Αλόννησος – Άγιος Δημήτριος

Αλλόνησος - Άγιος Δημήτριος 1

Κατάφυτη και γαλήνια η Αλόννησος αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών μέσα στο φυσικό περιβάλλον που οι κάτοικοί της προστάτευσαν και ανέδειξαν. Ο Άγιος Δημήτριος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού φιλοξενεί την πλέον δημοφιλή και μάλλον την περισσότερη φωτογενή παραλία του νησιού. Καθώς πλησιάζετε, θα αντικρίσετε ένα φωτεινό στρογγυλεμένο κομμάτι ξηράς σαν βέλος που λογχίζει τον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στην Αλόννησο και την νήσο Περιστέρα.

Αλόννησος - Άγιος Δημήτριος 2Γύρω του το γαλάζιο με το βαθύ μπλε, μπλέκονται μοναδικά και χωρίς την παραμικρή αντίσταση θα οδηγηθείτε στην παραλία-σήμα κατατεθέν της Αλοννήσου, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου. Η παραλία-σταρ της Αλοννήσου, που έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες φωτογραφίες που προωθούν την εικόνα των Βόρειων Σποράδων, βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, 15 χιλιόμετρα από το Πατητήρι και 6 χιλιόμετρα από τη Στενή Βάλα. Πρόκειται για μία εξωτική παραλία με καταγάλανα νερά που βαθαίνουν απότομα και η ακτή της καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι που “σβήνουν” μέσα στη θάλασσα.

Αλλόνησος - Άγιος Δημήτριος 4Η δεξιά πλευρά της παραλία είναι περισσότερο αξιοποιημένη διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, δύο beach bars όπου μπορείτε να πιείτε δροσιστικά cocktails και ένα εστιατόριο για όσους επιθυμούν να γευματίσουν εκεί. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να διανυκτερεύσετε. Αμελητέος είναι εδώ ο κίνδυνος του υπερβολικού συνωστισμού, ακόμα και τον Αύγουστο, χάρη στην ιδανική, μακριά ελλειπτική καμπύλη που σχηματίζει η ακτογραμμή. Πίσω από την παραλία υπάρχει μία μικρή λίμνη, που τον χειμώνα γεμίζει νερό και χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός ξεκούρασης από τα αποδημητικά πουλιά ενώ το καλοκαίρι παραμένει ξερή.

Αλλόνησος - Άγιος Δημήτριος 3 Χρωστά το όνομα της στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που υπήρχε κάποτε στην περιοχή, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τους πειρατές, υπολείμματα του οποίου μπορείτε να δείτε στο πάνω μέρος της παραλίας κοντά στον κεντρικό δρόμο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά εύκολη μέσω της επαρχιακής οδού Πατητηρίου – Γέρακα. Η παραλία διαθέτει άνετο πάρκινγκ αλλά πρέπει να προσέχετε στην είσοδο και στην έξοδο για την παραλία καθώς ο δρόμος είναι αρκετά στενός.Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Πατητήρι : 15 km

Χρόνος Οδήγησης : 24 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.21916,23.94356

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.