Σπέτσες – Άγιοι Ανάργυροι

Σπέτσες - Άγιοι Ανάργυροι 1

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι από τις μεγαλύτερες και πιο γνώστες παραλίες στις Σπέτσες. Βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού και απέχει 12 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ντάπιας.

Σπέτσες - Άγιοι Ανάργυροι 2Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μια πολύ τουριστικά ανεπτυγμένη παραλία. Η ακτή της καλύπτεται από άμμο και βότσαλα, διαθέτοντας αμμώδη βυθό με καθαρά βαθιά νερά και όλα αυτά σε ένα κατάφυτο κόλπο με τα δέντρα να αγγίζουν τη θάλασσα! Η παραλία είναι οργανωμένη, έχοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar για δροσιστικά cocktails και εστιατόριο για όσους επιθυμούν να γευματίσουν! Επίσης διαθέτει όλες τις υποδομές για θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες. Στην παραλία υπάρχει η σπηλιά του Μπεκίρη ένα από τα αξιοθέατα του νησιού που πρέπει να δει ο επισκέπτης.

Σπέτσες - Άγιοι Ανάργυροι 5Η σπηλιά βρίσκεται εκατό μέτρα από το δεξί άκρο της παραλίας όπου και ξεκινά ένα μονοπάτι που θα σας οδηγήσει σε αυτήν. Μπορείτε να πάτε και κολυμπώντας καθότι η θάλασσα εισχωρεί στη σπηλιά σχηματίζοντας κάτι σαν υπόγεια λίμνη με παραλία. Εδώ λέγεται πώς είχαν κρυφτεί στα Ορλωφικά, γυναικόπαιδα, που τα πρόδωσε ο Μπεκίρης και σφαγιάσθηκαν. Την παραλία μπορείτε να την επισκεφτείτε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι οδικώς με ιδιωτικό ή νοικιασμένο όχημα από την επαρχιακή οδό Σπετσών – Μονής Αγίων Αναργύρων.

Σπέτσες - Άγιοι Ανάργυροι 3Ο δεύτερος, είναι με το λεωφορείο που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία την παραλία του Αγίου Μάμα, 300 μέτρα αριστερά από το λιμάνι και κατευθύνεται προς την Αγία Μαρίνα, τον Κουζούνο, την Ξυλοκέριζα και καταλήγει στους Αγίους Αναργύρους. Οι άλλοι δύο τρόποι είναι μέσω θαλάσσης. Τα παραδοσιακά καΐκια εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς την παραλία από νωρίς το πρωί, με σημείο αναχώρησής το λιμάνι της Ντάπιας. Παράλληλα υπάρχουν τα θαλάσσια ταξί που πραγματοποιούν δρομολόγια όλο το 24ωρο σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού κατόπιν επικοινωνίας, τα οποία θα βρείτε επίσης στο λιμάνι της Ντάπιας.



Πρόσβαση ΟδικώςΜεικτή παραλίαFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το λιμάνι (Ντάπια) : 12 km

Χρόνος Οδήγησης : 18 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.25464,23.11627

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.