Ζάκυνθος – Γέρακας

Ζάκυνθος - Γέρακας 1
Η παραλία του Γέρακα συχνά χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη και ομορφότερη παραλία της Ζακύνθου. Βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της χώρας και ανήκει στην κοινότητα του Βασιλικού.

Ζάκυνθος - Γέρακας 5 Παρθένα παράλια, με απέραντη ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά και υπέροχα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, την κάνουν ελκυστική στους λουόμενους. Περιβάλλεται από χαμηλούς βράχους και πυκνή βλάστηση και στο τελείωμα της φιλοξενεί ένα μικρό κολπίσκο που ένα μεγάλο μέρος του καλύπτεται από άργιλο. Τα νερά είναι ζεστά και ρηχά, γεγονός που την καθιστούν ιδανική για τους μικρούς κολυμβητές! Ο Γέρακας ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο καθώς αποτελεί παραλία σπάνιας οικολογικής σημασίας αφού η χελώνα Καρέτα-Καρέτα την έχει επιλέξει για την ωοτοκία των αυγών της. Για το λόγο αυτό απαγορεύονται τα θαλάσσια αθλήματα καθώς και η τοποθέτηση ομπρέλας στην άμμο ώστε να μην διαταραχτούν και καταστραφούν οι φωλιές της χελώνας. Παράλληλα τμήμα της παραλίας είναι κλειστό για την προστασία των αυγών και θα πρέπει να προσέχετε να μην το παραβιάσετε.

Ζάκυνθος - Γέρακας 6Στην παραλία θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση (5-10 € περίπου το σετ ανάλογα με το μήνα και την ώρα που θα την επισκεφτείτε), εστιατόρια και μπαρ που υπάρχουν πάνω από την παραλία ώστε να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε. Η πρόσβαση στην παραλία δεν επιτρέπεται μετά την δύση του ηλίου, υπάρχει και η σχετική πινακίδα που σας ενημερώνει ότι είναι κλειστή από τις 20:30 μέχρι τις 07:00.

Ζάκυνθος - Γέρακας 8Είναι μια παραλία με εύκολη πρόσβαση και διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης για το όχημα σας. Για να φτάσετε θα πάρετε την επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού. Μόλις παρκάρετε θα πρέπει να κατεβείτε αρκετά σκαλιά, ώστε να αντικρίσετε το μαγικό αυτό τοπίο. Ένας άλλος τρόπος για να πάτε είναι με το ΚΤΕΛ Ζακύνθου από Αργάσι προς Βασιλικό (κόστος 1.80 €) και συνεχίζετε πεζοπορία 2 χιλιομέτρων προς την παραλία. Με λίγα λόγια προτείνεται ανεπιφύλακτα η επίσκεψη σας στην παραλία!

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 16 km

Χρόνος Οδήγησης : 28 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.70792,20.98664

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.