Κύθηρα – Καλαδί

Κύθηρα - Καλαδί 1

Τα Κύθηρα βρίσκονται στην νότια Ελλάδα, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, στο σημείο που το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος συναντώνται. Τα Κύθηρα παρόλο που είναι μετρίου μεγέθους διαθέτουν πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Μία από αυτές είναι η παραλία Καλαδί. Θεωρείται η καλύτερη και η πιο γνωστή παραλία του νησιού την οποία κάθε επισκέπτης θα πρέπει να συναντήσει από κοντά και να κολυμπήσει στα μαγικά νερά της.

Κύθηρα - Καλαδί 2Κύθηρα - Καλαδί 4Βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από το χωριό του Καλάμου, στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων, ακριβώς δίπλα στην Παλαιόπολη. Η παραλία έχει σχήμα ωμέγα με δύο μικρούς κόλπους, στο κέντρο των οποίων ένας μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα σχηματίζει μία θαλάσσια στοά. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία που εναλλάσσεται με άμμο και εντυπωσιάζει με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα βαθιά νερά της. Ουσιαστικά είναι τρεις διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από βράχια, κατάλληλα για βουτιές! Στη κεντρική παραλία, όπου είναι η πιο όμορφη και γραφική, μαζεύεται και ο περισσότερος κόσμος, οπότε αν θέλετε περισσότερη ηρεμία προτιμήστε μία από τις διπλανές παραλίες, στις οποίες θα φτάσετε περπατώντας μέσα από τη θάλασσα. Στη δεξιά παραλία, το πιο εντυπωσιακό είναι πως μέσω μιας μικρής σπηλιάς φτάνετε σε μια prive παραλία ούτε δύο μέτρων. Με ανατολικό προσανατολισμό η παραλία ενδεικνύεται όταν φυσάει δυτικός, νότιος ή όχι δυνατός βόρειος άνεμος.

Κύθηρα - Καλαδί 6Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό θα πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και νερό και τρόφιμα. Δεν υπάρχει κοντά καντίνα ή μαγαζί ώστε να τα προμηθευτείτε από εκεί. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με όχημα.Στο δρόμο Φρατσίων προς Αβλέμονα θα στρίψετε δεξιά στην πινακίδα προς Καλαδί. Μια πινακίδα θα σας οδηγήσει σε ένα μικρό βατό χωματόδρομο (περίπου 1500 μέτρων) όπου θα παρκάρετε το όχημα σας και μετά από περίπου 120 λίθινα σκαλοπάτια θα αντικρίσετε ένα παραδεισένιο σκηνικό.

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 20 km

Χρόνος Οδήγησης : 37 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.21086,23.05254

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.