Αστυπάλαια – Βάτσες

Αστυπάλαια - Βάτσες 1

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλο το νησί. Οι παραλίες της έχουν μεγάλη ποικιλομορφία, καθώς υπάρχουν από μεγάλες παραλίες μέχρι και μικρότεροι κολπίσκοι. Η παραλία Βάτσες, βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Αστυπάλαιας, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από τα Καμινάκια.

Αστυπάλαια - Βάτσες 2iΟι Βάτσες ίσως είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και απευθύνεται σε εκείνους που προτιμούν την ηρεμία και τη χαλάρωση. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ακτή στην κατάληξη δύο βουνοπλαγιών που είναι καλυμμένη με βότσαλο και διαθέτει πεντακάθαρα γαλάζια νερά για να απολαύσετε το μπάνιο σας! Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε την επίσκεψη σας στην παραλία όταν έχει πολύ αέρα, λόγω κύματος.Αστυπάλαια - Βάτσες 10 Στην παραλία θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, καθώς ο περισσότερος χώρος είναι ελεύθερος για το δικό σας εξοπλισμό, και ένα beach bar για να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα. Οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος θα μείνετε ικανοποιημένοι, καθώς η παραλία διαθέτει πολύ ωραίο βυθό.
Αστυπάλαια - Βάτσες 5Στην αριστερή πλευρά της παραλίας θα βρείτε τις “μικρές Βάτσες”, μία παραλία με βότσαλο, οι οποίες είναι ορατές μόνο με σκάφος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί κολυμπώντας περίπου 200 μέτρα από τις Βάτσες. Στην περιοχή βρίσκεται και το εντυπωσιακό σπήλαιο του Νέγρου. Η ονομασία του, σύμφωνα με την παράδοση, πιθανώς προέρχεται από κάποιον πειρατή που το είχε επιλέξει για κρυψώνα είτε δική του είτε του θησαυρού του. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες του. Η πρόσβαση σας στην ακτή γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος, είναι με καραβάκι καθώς την θερινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά από το λιμανάκι του Αστυπάλαια - Βάτσες 3Πέρα Γιαλού δρομολόγια προς τα νησάκια αλλά και τις Βάτσες, τα Καμινάκια και τον Άγιο Ιωάννη. Ο δεύτερος τρόπος, γίνεται οδικώς από την επαρχιακή οδό Λειβάδιων – Βαθίου, και κυρίως μέσα από ένα σχετικά ομαλό χωματόδρομο (διάρκειας 15 λεπτών) ο οποίος καταλήγει στην παραλία.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skiaΟμπρέλεςΜε καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Χώρα της Αστυπάλαιας : 7,1 km
Χρόνος Οδήγησης : 25 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.51376,26.31790

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Αστυπάλαια – Βάτσες

  1. Πίνγκμπακ:Αστυπάλαια - Καμινάκια | Hellas Beach