Καβάλα – Αμμόλοφοι

Καβάλα - Αμμόλοφοι 1

Οι Αμμόλοφοι Καβάλας βρίσκονται 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας και 1 περίπου χιλιόμετρο από τη Νέα Πέραμο. Η παραλία στην πραγματικότητα χωρίζεται με την παρουσία βράχων σε τρία τμήματα τα ονόματα των οποίων με κατεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά είναι πρώτοι Αμμόλοφοι, δεύτεροι Αμμόλοφοι και Τρίτοι Αμμόλοφοι. Συχνά κατατάσσεται στην λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια βραβεύεται και με την Γαλάζια Σημαία.

Καβάλα - Αμμόλοφοι 2Η παραλία των Αμμολόφων έχει μήκος 3 χιλιόμετρα ενώ ο συνδυασμός της ψιλής άμμου με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά προσδίδουν στην περιοχή έναν εξωτικό χαρακτήρα, λόγος για τον οποίο η παραλία προσελκύει πάρα πολύ κόσμο σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι ιδανική και για οικογένειες με παιδιά καθόσον τα νερά είναι ρηχά και ιδανικά για παιχνίδια στην παραλία. Διαθέτει οργανωμένη παραλία, επομένως υπάρχουν πολλά beach bar αλλά και αναψυκτήρια, τα οποία προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες δωρεάν απολαμβάνοντας τον καφέ ή το cocktail σας. Παράλληλα οι λάτρεις των θαλασσίων σπορ μπορούν να κάνουν και τα αγαπημένα τους αθλήματα καθώς και beach volley ή beach tennis. Σε κάποια από τα beach bar θα βρείτε μέχρι και παιδότοπο.

Καβάλα - Αμμόλοφοι 7Καβάλα - Αμμόλοφοι 6 Για φαγητό μπορείτε να επισκεφθείτε τη Νέα Πέραμο, η οποία φημίζεται για το φρέσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια της. Η πρόσβαση οδικώς είναι η συνηθέστερη και πολύ εύκολη. Ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή, με κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, και αφού περάσετε την Νέα Πέραμο, από τον λοφίσκο στο Παλιό Κάστρο ξεκινά στην ουσία η περιοχή των Αμμολόφων. Ακολουθώντας κανονικά το δρόμο θα βρεθείτε στην ευθεία με τα beach bars. Αν έρχεστε από Θεσσαλονίκη θα βρεθείτε κατευθείαν στην ευθεία με τα beach bars (λίγο πριν το κόμβο του Ελαιοχωρίου). Mέσω Εγνατίας θα βγείτε στην έξοδο για Νέα Πέραμο και Άγιο Ανδρέα και θα ακολουθήσετε τον παλαιό δρόμο για Θεσσαλονίκη φτάνοντας στο τέλος των Αμμολόφων. Δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την στάθμευση καθόσον στα περισσότερα beach bars διατίθεται δωρεάν χώρος πάρκινγκ. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τέλος υπάρχει και απευθείας δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από την Νέα Πέραμο (1 δρομολόγιο την ώρα / 2,40 € άτομο).

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέρια


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Καβάλα : 20 km

Χρόνος Οδήγησης : 29 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.81500,24.29796

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.