Κέρκυρα – Canal D΄Amour

Κέρκυρα - Canal d΄ Amour 1

Το Canal D’Amour ή Κανάλι του Έρωτα είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα παραδοσιακά χωριά Σιδάρι και Περουλάδες, και σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, λόγω των περίφημων λευκών σμιλευμένων βράχων και των καταγάλανων νερών, που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Τοπίο πολυφωτογραφημένο το οποίο απεικονίζεται σε πολλά ταξιδιωτικά περιοδικά.

Κέρκυρα - Canal d' Amour 2Τα βράχια που σχηματίζουν το Κανάλι του Έρωτα, λόγω της εύθραυστης σύνθεσης τους, επέτρεψαν με το πέρασμα του χρόνου στα κύματα της θάλασσας και στην διαβρωτική δράση του ανέμου, να τα κάνει αυλακωτά σχηματίζοντας παράξενα σχήματα, σκάβοντας έτσι το κανάλι από κάτω. Μόλις φθάσετε στο Canal D’Amour απλώστε την πετσέτα σας στα χωμάτινα σκαλοπάτια των βράχων και ξεκινήστε αμέσως τις βουτιές και το κολύμπι. Το κανάλι συνδέεται με μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία που βρίσκεται ανάμεσα σε λευκούς βράχους και βρέχεται από τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Οι βραχώδεις σχηματισμοί επεκτείνονται στη θάλασσα, δημιουργώντας μικρούς κολπίσκους που μπορεί κανείς να φθάσει με δρομάκια και σκαλοπάτια.

Κέρκυρα - Canal d' Amour 3Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός της, καθώς υπάρχουν αρκετές θαλάσσιες σπηλιές, που αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των καταδύσεων, οπότε μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα το βυθό. Η σπηλιά που συνδέει την έξοδο του Canal D’Amour με τη μικρή παραλία, έχει πάνω από την είσοδο πινακίδα που προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η είσοδος στη σπηλιά. Μεγάλος κίνδυνος». Στην παραλία υπάρχει επίσης πινακίδα που σας ενημερώνει ότι απαγορεύονται οι βουτιές από τα βράχια, γιατί μέσα στη θάλασσα υπάρχουν βράχια που δεν είναι ορατά από την επιφάνεια. Καλό θα ήταν να την επισκεφτείτε πρωινές ώρες καθότι πολυσύχναστη σαν παραλία, αποτελώντας σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού, θα σας δυσκολέψει στο να βρείτε σημείο για να καθίσετε. Όσοι δεν σταθείτε τυχεροί, ακριβώς από πάνω υπάρχει τουριστική μονάδα με πισίνα για καθίσετε. Στη μικρή παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση ενώ για να γευματίσετε ή να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα υπάρχουν πολλές καφετέριες και εστιατόρια στην γύρω περιοχή.

Κέρκυρα - Canal d' Amour 5Κέρκυρα - Canal d' Amour 6Σύμφωνα με το μύθο, όποιος κολυμπήσει μέσα από το πέρασμα αυτό, θα βρει τον έρωτα της ζωής του στην άλλη πλευρά, ενώ το όνομα Κανάλι του Έρωτα προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα. Η πρόσβαση στο Κανάλι του Έρωτα είναι εύκολη, με το αυτοκίνητο να φτάνει πολύ κοντά στην παραλία. Παράλληλα μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Σιδάρι και με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας όπου εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από τη χώρα με κόστος 7.40 € με επιστροφή ή από την Κασσιόπη.Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη πόλη της Κέρκυρας : 37.3 km

Χρόνος Οδήγησης : 51 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.79542,19.70045

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.