Ηράκλειο – Αγιοφάραγγο

Κρήτη - Αγιοφάραγγο 1
Η παραλία του Αγιοφάραγγου βρίσκεται περίπου 76 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Το Αγιοφάραγγο είναι ένα μικρό φαράγγι νότια από τα Μάταλα και δυτικά από τους Καλούς Λιμένες στο Νομό Ηρακλείου. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ηρακλείου, που ακριβώς από πάνω της υψώνονται κάθετα βράχια, που στέκονται επιβλητικά.

Κρήτη - Αγιοφάραγγο 2Εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, τα οποία συνήθως είναι πολύ ήρεμα, ενώ η παραλία καλύπτεται από ψιλό βοτσαλάκι. Δυτικά, σχηματίζεται μια πανέμορφη καμάρα, κάτω από την οποία μπορείτε να κολυμπήσετε. Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν αυτήν την μαγευτική παραλία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, καθώς δεν είναι οργανωμένη. Η παραλία είναι ιδανική για κάμπινγκ, και θα συναντήσετε πολλούς ελεύθερους κατασκηνωτές. Μην ξεχνάτε όμως ότι το ελεύθερο camping απαγορεύεται.

Κρήτη - Αγιοφάραγγο 4 (1)Κρήτη - Αγιοφάραγγο 4 (2)
Η παραλία οφείλει το όνομα της στο ότι χρησιμοποιήθηκε από πολλούς ερημίτες που ασκήτευσαν εδώ λόγω της απομόνωσης που προσφέρει από τις κατοικημένες περιοχές της Κρήτης. Σύμφωνα με το θρύλο, τριακόσιοι ερημίτες ζούσαν εδώ σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης του ενός από τον άλλο. Συναντιόταν μόνο μια φορά το χρόνο στο «γουμενόσπηλιο» κι εκεί αφού μετριόντουσαν έβλεπαν πόσοι είχαν πεθάνει τον προηγούμενο χρόνο. Η πρόσβαση σας στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος και πιο ξεκούραστος είναι να να πάρετε καϊκάκι από τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη ή τους Καλούς Λιμένες.

Κρήτη - Αγιοφάραγγο 5Η επόμενη επιλογή είναι να πάτε οδικώς από το χωριό του Σίβα κοντά στη Φαιστό. Συνεχίζετε μετά τον Σίβα προς τη Μονή Οδηγήτριας. Ακριβώς έξω από το μοναστήρι συνεχίζετε ευθεία και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καλούς Λιμένες. Λίγο μετά την Οδηγήτρια, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω (περίπου 15 λεπτά – 4 χιλιόμετρα) θα στρίψετε δεξιά και θα συνεχίσετε την πορεία σας έως ότου φτάσετε σε αδιέξοδο σημείο. Εκεί παρκάρετε το όχημα σας και θα χρειαστεί να διασχίσετε το φαράγγι για 30 – 40 λεπτά (μήκους μικρότερου από 2 χιλιόμετρα) για να καταλήξετε στην παραλία. Στη διαδρομή θα συναντήσετε μεγάλες σπηλιές που ζουν ασκητές και το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου, με ένα πηγάδι απ’ έξω οπού μπορείτε να πιείτε νερό. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στην παραλία ο γυμνισμός απαγορεύεται, από σεβασμό προς τους ασκητές που μονάζουν εδώ.Πρόσβαση ΟδικώςbotsaloFisiki skia1Oxi ΟμπρέλεςΧωρίς καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Ηράκλειο : 75.5 km

Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 30 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 34.93731,24.78144

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.