Χανιά – Μπάλος

Χανιά - Μπάλος 3

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Κολυμπάρι και 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων, τοποθετείτε ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και στο ακρωτήριο Τηγάνι. Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και αποτελεί μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Κρήτης.

Χανιά - Μπάλος 2Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο ενώ σε πολλά σημεία η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από τα σπασμένα κοχυλάκια. Μαγεύει με τα εξωτικά γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά της ενώ είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά γιατί είναι πολύ ρηχή και ζεστή. Πέρα από τα βράχια, τα νερά είναι πιο βαθιά και κρύα, ιδανικά για καταδύσεις και ψαροντούφεκο. Η παραλία δεν προσβάλλεται από τα μελτέμια, καθώς η νησίδα της Γραμβούσας στο στόμιο του κόλπου την προστατεύει αρκετά. Ένα από τα μειονεκτήματα της παραλίας είναι ότι ο βυθός της σε αρκετά σημεία είναι λίγο λασπώδης και προκαλεί μια κακή αίσθηση ενώ μερικές φορές λόγω των ρηχών νερών, αναδύεται μια άσχημη μυρωδιά.

Κρήτη - Μπάλος 6Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura. Στην περιοχή βρίσκει καταφύγιο η χελώνα caretta caretta και η μεσογειακή φώκια. Στην παραλία αν και παραδόξως υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει την τοποθέτηση ομπρέλας στην παραλία θα βρείτε ένα αναψυκτήριο που θα σας παρέχει ομπρέλες και ξαπλώστρες με κόστος 7 €. Αναψυκτικά και νερά θα βρείτε στην παραλία, για κάποιο σνακ θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από πριν καθώς ούτε στη γύρω περιοχή υπάρχουν δυνατότητες φαγητού ή διαμονής. Εάν προτιμάτε να επισκεφτείτε το Μπάλο και να χαλαρώσετε καλό θα ήταν να αποφύγετε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, διότι την περίοδο αυτή κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών, που έρχονται να απολαύσουν αυτή τη θαυμάσια παραλία.

Κρήτη - Μπάλος 2Η πρόσβαση σας στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους. Ο πρώτος και πιο ξεκούραστος, είναι να πάρετε το καραβάκι από την Κίσσαμο με την παραμονή σας στην λιμνοθάλασσα να έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες, ενώ το καραβάκι θα σας αφήσει και για μια βουτιά στην εξωτική παραλία του νησιού της Ήμερης Γραμβούσας. Το κόστος είναι 27 € ανά άτομο με επιστροφή και η διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα. Ο άλλος τρόπος είναι οδικώς αφού περάσετε μέσα από την Κίσσαμο, θα ακολουθήσετε το δρόμο για το λιμάνι της Κισσάμου και το χωριό Καλυβιανή. Εκεί ξεκινάει ένας πολύ κακός χωματόδρομος περίπου 10 χιλιομέτρων οπού και καταλήγει σε μια αλάνα που μπορείτε να παρκάρετε. Συνεχίζετε για περίπου 20-30 λεπτά πεζοπορίας σε ένα πέτρινο μονοπάτι, ώστε να φτάσετε και να αντικρίσετε ένα τοπίο που άλλοι το βλέπουν μόνο σε καρτ ποστάλ! Τέλος, για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει και η τρίτη εναλλακτική λύση. Τρεις ώρες πεζοπορία από την Καλυβιανή μέσα στο άγριο τοπίο της Γραμβούσας!Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τα Χανιά : 53 km

Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 14 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.58566,23.59711

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.