Πάρος – Κολυμπήθρες

Πάρος - Κολυμπήθρες 1
Στα βορειοδυτικά της Πάρου, στη δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας, συναντάμε την παραλία Κολυμπήθρες. Ίσως η πιο «ξεχωριστή» και «ιδιόμορφη» παραλία της Πάρου. Το όνομά της και μόνο δείχνει τη μοναδικότητά της, αφού δεν πρόκειται για μία μόνο παραλία, αλλά για πολλές μικρές αμμουδιές κρυμμένες ανάμεσα σε τεράστιους κατακόρυφους βράχους σχηματίζοντας κοιλότητες που μοιάζουν σύμφωνα με την φαντασία των ντόπιων με κολυμπήθρες, όπως και τις ονόμασαν.

Πάρος - Κολυμπήθρες 2Τα σμιλεμένα από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένια βράχια προχωρούν μέσα στη θάλασσα και σχηματίζουν πρωτότυπα σχέδια που μοιάζουν με φυσικά γλυπτά. Πρόκειται για πολλές στη σειρά αμμουδιές, που ανταποκρίνονται σε κάθε επισκέπτη. Υπάρχει «κολυμπήθρα» που φιλοξενεί δύο – τρία άτομα καθώς οι μεγαλύτερες σε έκταση φιλοξενούν ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους επιθυμούν την άνεση τους (8€ το σετ). Κάθε «κολυμπήθρα», ανεξαρτήτως του μεγέθους της, είναι απομονωμένη από τη διπλανή της. Η παραλία είναι αμμουδερή με γαλάζια δροσερά ρηχά και πεντακάθαρα νερά καθιστώντας την παραλία πόλο έλξης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η αμμουδιά είναι σχεδόν μόνιμα βρεγμένη και σε κάποια σημεία η θάλασσα βρίσκεται μόνιμα μέσα στις κοιλότητες των βράχων δημιουργώντας «spa». Από την παραλία έχετε θέα το νησάκι της Αγίας Καλής με το εκκλησάκι της Ανάληψης, όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε αν διαθέτετε δικό σας, ή μισθωμένο σκάφος. Οι Κολυμπήθρες ενδείκνυνται για απομόνωση και ησυχία, παρόλο που είναι τόσο δημοφιλής, τίποτα δε καταστρέφει τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Πάρος - Κολυμπήθρες 3Πάρος - Κολυμπήθρες 4Πάρος - Κολυμπήθρες 5
Στην γύρω περιοχή υπάρχουν δυνατότητες για διαμονή καθώς υπάρχουν καφετέριες και όμορφα ταβερνάκια για να γευτείτε τοπικά εδέσματα και φρέσκο ψαράκι, γύρω από την παραλία. Στην παραλία έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε με θαλάσσια σπορ και υπάρχει επίσης σχολή water ski και surfing. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει είτε με ιδιωτικό ή νοικιασμένο όχημα από την επαρχιακή οδό Παροικιάς – Νάουσας ή με το ΚΤΕΛ της Πάρου από τη Νάουσα προς Κολυμπήθρες (εισιτήρια πωλούνται σε mini market, καταστήματα, περίπτερα, στις αφετηρίες και στα εκδοτικά μηχανήματα Παροικιάς και Νάουσας). Ένας άλλος τρόπος είναι με τα εκδρομικά καραβάκια που κάνουν καθημερινά το γύρο του νησιού από το λιμάνι της Νάουσας και κάνουν στάση και στις Κολυμπήθρες. Θα δείτε το καραβάκι να αδειάζει για να απολαύσει την άγρια ομορφιά της παραλίας.Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΧωρίς καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Πάρου : 10.5 km

Χρόνος Οδήγησης : 14 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.12914,25.21672

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.