Σχοινούσα – Τσιγκούρι

Σχοινούσα - Τσιγκούρι 1

Η Σχοινούσα έχει πανέμορφες παραλίες, κάθε μία είναι διαφορετική από την άλλη καταφέρνοντας έτσι να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Όλες οι παραλίες βρίσκονται σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων οπότε μπορείτε να τις προσεγγίσετε και αποκλειστικά με τα πόδια. Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με κρυστάλλινα νερά και μεγάλη σε έκταση αμμουδιά (περίπου 350 μέτρα) είναι το Τσιγκούρι.

Σχοινούσα - Τσιγκούρι 2Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, μόλις λίγα λεπτά και σε απόσταση 450 μέτρων από τη Χώρα. Απαρτίζεται από δύο όρμους και είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με πανέμορφη θέα προς το νησάκι Βενετικό και την Ηρακλειά. Η παραλία αποτελεί ιδανικό μέρος για κολύμπι για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω των ρηχών νερών της αλλά και για τη φυσική σκιά που υπάρχει στην παραλία από τα διάφορα δέντρα και τα μεγάλα αλμυρίκια κατά μήκος της ακτής. Λόγω του προσανατολισμού της, η παραλία είναι προστατευμένη από τον βόρειο άνεμο.

Σχοινούσα - Τσιγκούρι 3Σε απόσταση 200m από την παραλία βρίσκεται η Πλάκα, μια βραχονησίδα στην οποία μπορεί να πάει κανείς είτε κολυμπώντας είτε με ένα από τα κανό που υπάρχουν στην παραλία. Στο χώρο υπάρχει ένα οργανωμένο beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς χρέωση, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και κάποιο σνακ. Πάνω από την παραλία βρίσκεται μία ταβέρνα για όσους επιθυμούν να γευματίσουν ενώ στη γύρω περιοχή θα βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για την παραλία υπάρχει οδική πρόσβαση από χωματόδρομο (ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση) που ξεκινάει από τη Χώρα αλλά έχει περιορισμένο χώρο για parking. Μπορείτε να φθάσετε και με τα πόδια σε 5 λεπτά ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από τη Χώρα.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skiaΟμπρέλες

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Σχοινούσας : 450 m

Χρόνος Οδήγησης : 2 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.86582,25.51611

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Σχοινούσα – Τσιγκούρι

  1. Πίνγκμπακ:Σχοινούσα - Λιόλιου | Hellas Beach

  2. Πίνγκμπακ:Σχοινούσα - Λιβάδι | Hellas Beach