Εύβοια – Λιχαδονήσια

Εύβοια - Λιχαδονήσια 2

 

Ένας μύθος λέει πως η γυναίκα του Ηρακλή η Διηάνειρα, πιστεύοντας ότι έχει απατηθεί από το σύζυγο της, του έστειλε με τον Λίχα (τον υπηρέτη του Ηρακλή) έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Ο Ηρακλής από τους πόνους, άρπαξε άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον πέταξε προς την θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια. Στην πραγματικότητα τo σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Σήμερα αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες εκδρομές και εξερευνήσεις.

Εύβοια - Λιχαδονήσια 1Τα Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 και περισσότερων μικρών νησιών στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ της Λιχάδας και των Καμένων Βούρλων από τη μεριά της Φθιώτιδας. Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια αυτά είναι η Μεγάλη Στρογγυλή και η Μανολιά, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται ποντικονήσια. Στη Μανολιά θα βρείτε το μοναδικό οργανωμένο μέρος με ένα beach bar, ξαπλώστρες – ομπρέλες και μία καντίνα για να απολαύσετε μεζεδάκια στα κάρβουνα! Καλό θα ήταν να πάτε νωρίς για να βρείτε σημείο για να καθίσετε γιατί η παραλία προσελκύει πολύ κόσμο. Εύβοια - Λιχαδονήσια 4Πρόκειται για έναν κατάφυτο εξωτικό προορισμό γεμάτο πεύκα, ελιές και θάμνους, με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα ρηχά νερά και λευκή άμμο γεμάτη κοχύλια. Τα μικρότερα νησιά, έχουν μη οργανωμένες αμμώδεις παραλίες με ρηχά σμαραγδένια νερά και σπάνια ομορφιά, ιδανικά για κολύμπι και χαλάρωση.Τα Λιχαδονήσια προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα και θαλάσσια σπορ (σκι, σέρφινγκ) γι’ αυτό μη ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Εύβοια - Λιχαδονήσια 6Για να επισκεφτείτε τη μικρογραφία της Καραϊβικής, γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες από την παραλία του Κάβου Λιχάδας της Βόρειας Εύβοιας (5 € με επιστροφή) καθώς από τη μαρίνα στα Καμένα Βούρλα (12 € με επιστροφή). Η επίσκεψη σας στην παραλία με τα συγκεκριμένα καραβάκια : «Λιχαδονήσια Ι», «Λιχαδονήσια ΙΙ» και «Τα είδα όλα» σας προσφέρει δωρεάν τη χρήση ξαπλώστρας. Μπορείτε να προσεγγίσετε τα Λιχαδονήσια με ιδιωτικό σκάφος είτε με νοικιασμένο για πιο prive καταστάσεις! Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και στο περισσότερο μέρος της είναι κοντά στη θάλασσα ή ανάμεσα από καταπράσινο δάσος. Θα συναντήσετε και τη μοναδική οικογένεια των νησιών! Μία χαριτωμένη οικογένεια από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Είναι φιλικές και έτοιμες για πόζες για να τις φωτογραφίσετε!

 

Αναλυτικός Χάρτης
Καμένα Βούρλα : Απόσταση από Αθήνα : 176 km

Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 45 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.78231,22.78607

Κάβος Ευβοίας : Απόσταση από Αθήνα : 217 km
Χρόνος Οδήγησης : 3 ώρες και 34 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.82676,22.83325

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.