Ρέθυμνο – Πρέβελη

Ρέθυμνο - Πρέβελη 1


Στο νότιο τμήμα της Κρήτης και σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία Πρέβελη ή Φοίνικας όπως είναι η επίσημή της ονομασία. Η παραλία βρίσκεται στις εκβολές του Μέγα Ποταμού, ο οποίος βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού και ο οποίος σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Επομένως δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει αν θα κολυμπήσει στα νερά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού ή στην θάλασσα.

Ρέθυμνο - Πρέβελη 2Είναι η πιο ειδυλλιακή παραλία του νομού και από τις πιο διάσημες της Νότιας Κρήτης και είναι βέβαιο ότι θα μαγευτείτε από την εξωτική της ομορφιά. Το Δέλτα του ποταμού, η άγρια βλάστηση και τα φοινικόδεντρα δημιουργούν την αίσθηση Αφρικανικού τοπίου με αποτέλεσμα να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η παραλία στην έξοδο του ποταμού είναι αμμουδερή, ο βυθός της θάλασσας είναι βοτσαλωτός ενώ τα διάφανα κρυστάλλινα νερά είναι δροσερά λόγω του ποταμού. Η παραλία – αν και παλιότερα υπήρχαν ξαπλώστρες και ομπρέλες – πλέον δεν είναι πολύ οργανωμένη, ωστόσο υπάρχει αναψυκτήριο για τα απαραίτητα.

Ρέθυμνο - Πρέβελη 3Ρέθυμνο - Πρέβελη 5Το φοινικόδασος κάηκε ολοσχερώς τον Αύγουστο του 2010 λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και κατά συνέπεια και το φυσικό τοπίο υπέστη καταστροφή, αλλά ευτυχώς επανήλθε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε λίγο καιρό.

Ρέθυμνο - Πρέβελη 4Υπάρχουν 2 τρόποι για να φτάσετε στην παραλία. Μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μέχρι τη Μονή Πρέβελη, να το αφήσετε εκεί στο χώρο του πάρκινγκ με αντίτιμο (της τάξεως των 2 ευρώ) και μετά με τα πόδια να ξεκινήσετε να κατεβαίνετε τα 400 σκαλιά μέχρι την παραλία. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε από τον δρόμο που ξεκινάει πιο πριν από ένα γεφύρι (γύρω στα 5 χιλιόμετρα πριν από τη μονή) από όπου ξεκινάει ένας σχετικά βατός χωματόδρομος 5 χιλιομέτρων. Καταλήγετε σε ελεύθερο πάρκινγκ και από εκεί έχει μια μικρή διαδρομή με 100 περίπου σκαλιά προς την παραλία, αλλά πολύ πιο ξεκούραστη από το να κατεβείτε 400 σκαλιά. Ο δεύτερος και πιο εύκολος τρόπος είναι με το καραβάκι από τον Πλακιά. Το εισιτήριο κοστίζει περί τα 8 ευρώ το άτομο ενώ το καραβάκι αναχωρεί περίπου στις 10 κάθε πρωί και επιστρέφει γύρω στις 4 το απόγευμα. Στην πρώτη περίπτωση, οδικώς, κατεβαίνοντας με τα πόδια προς την παραλία θα απολαύσετε το υπέροχο θέαμα από ψηλά ενώ στην δεύτερη περίπτωση με το καραβάκι θα φτάσετε ξεκούραστοι.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το κέντρο του Ρεθύμνου : 35 km

Χρόνος Οδήγησης : 45 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.15396,24.47046

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.