Εύβοια – Κάλαμος

Εύβοια - Κάλαμος 1

Σε απόσταση μόλις 66 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα (1 ώρα & 15 λεπτά) βρίσκεται ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μαγευτική παραλία. Η παραλία Κάλαμος είναι μια πανέμορφη ακτή που βρέχεται από το Αιγαίο και γοητεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς της που συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο.

Εύβοια - Κάλαμος 2 Η θέα από ψηλά θα σας μαγέψει, ένα μπαλκόνι πάνω από το Αιγαίο! Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρές διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία, η βόρεια, έχει πάρει το όνομα «Καλή» γιατί συνήθως τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι πιο ήρεμα, ενώ η δεύτερη, η νότια, που απέχει μόλις μερικά μέτρα από την πρώτη ονομάζεται «Κακιά» γιατί τα νερά της είναι πιο άγρια. Τα νερά της βαθαίνουν σχετικά απότομα και υπάρχει χοντρή λευκή άμμος εντός και εκτός της θάλασσας, ενώ σε κάποια σημεία θα συναντήσετε και βοτσαλάκι.

Εύβοια - Κάλαμος 3 Στη βόρεια παραλία, που είναι πιο οργανωμένη από τη νότια, θα βρείτε beach bar, ντουζιέρες κατά μήκος της παραλίας, γήπεδο beach volley, καθώς θα μπορέσετε να κάνετε scuba diving, canoe – kayak και να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα. Η αμμουδιά είναι ελεύθερη για το δικό σας εξοπλισμό, δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η δεύτερη παραλία προτιμάται κυρίως από τους φίλους του ελεύθερου camping όπου και στήνουν τις σκηνές τους. Φυσικά πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι απαγορεύεται!

Εύβοια - Κάλαμος 4Πάνω από την παραλία, στον οικισμό θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια ώστε να διανυκτερεύσετε και ταβέρνες για να απολαύσετε λαχταριστά μεζεδάκια. Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι απλή και εύκολη. Από τη Χαλκίδα θα ακολουθήσετε πορεία προς Νότια Εύβοια και αφού περάσετε το Βασιλικό, την Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Αλιβέρι και συνεχίζετε προς Κύμη. Όταν θα φτάσετε στο χωριό Νεοχώρι θα δείτε πινακίδα προς Κάλαμο – Αχλαδερή. Συνεχίζετε προς Κάλαμο , δεξιά στην διασταύρωση, και μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα θα φτάσετε στην μαγική παραλία του Κάλαμου.

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας : 142 km
Χρόνος Οδήγησης : 2 ώρες & 5 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.44946, 24.18306

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.