Κύθνος – Κολώνα

Κύθνος - Κολώνα 1

Μεταξύ της Τζιάς και της Σερίφου, δεσπόζει ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, το νησί της Κύθνου ένα κλασικό Κυκλαδονήσι. Εκεί θα συναντήσετε μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων και μία από τις διασημότερες της Ελλάδας. H παραλία Κολώνα είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Κύθνου και όχι άδικα.

Κύθνος - Κολώνα 2Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο! Η παραλία βρίσκεται βορειοδυτικά του Μέριχα, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων δυτικά της χώρας. Η Κολώνα, όπως υποδηλώνει και το όνομα της, είναι μια στενή λωρίδα άμμου που ενώνει το νησί της Κύθνου με το νησάκι του Αγίου Λουκά στο οποίο δεσπόζει το ομώνυμο εκκλησάκι, δημιουργώντας έτσι δυο πανέμορφες παραλίες δεξιά και αριστερά. Δυο πανέμορφοι κολπίσκοι που αποτελούν βέβαιο προορισμό για τα σκάφη αναψυχής. Η χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο και μαγεύουν κάθε επισκέπτη! Θετικό στοιχείο της παραλίας είναι ότι και οι δυο πλευρές της είναι προστατευμένες από τον αέρα.

Κύθνος - Κολώνα 3Κύθνος - Κολώνα 4

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τα απαραίτητα ώστε να την επισκεφτείτε. Ωστόσο πάνω από την παραλία υπάρχει μία ταβέρνα για να γευματίσετε ή για ότι άλλο χρειαστείτε. Η πρόσβαση σας σε αυτήν είναι σχετικά εύκολη. Θα πάρετε το δρόμο μέχρι την Απόκρουση και στη συνέχεια θα διανύσετε έναν χωματόδρομο ο οποίος είναι στενός και δύσβατος οπότε θα ήταν προτιμότερο το όχημα να είναι 4Χ4. Επίσης η πρόσβαση σας μπορεί να γίνει είτε με θαλάσσιο ταξί από την Μέριχα με εισιτήριο 10 € με επιστροφή, είτε με καΐκι. Για να φτάσετε στο πανέμορφο αυτό μικρό νησί έχετε δύο επιλογές είτε από το Λαύριο με χρόνο διαδρομής 1 ώρα και 45 λεπτά ή τρεις ώρες από τον Πειραιά.Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Κύθνου : 7 km
Χρόνος Οδήγησης : 18 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.41528,24.38003

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.