Μαγνησία – Νταμούχαρη

Μαγνησία - Νταμούχαρη 8


Η Νταμούχαρη είναι ένα πολύ μικρό και όμορφο φυσικό λιμανάκι, το οποίο βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου σε απόσταση 47 χιλιομέτρων από τον Βόλο. Μια λωρίδα ξηράς πάνω στην οποία υπάρχουν ερείπια κάστρου χωρίζει τους 2 μικρούς κολπίσκους από τους οποίους αποτελείται. Η ιστορία θέλει το όνομα Νταμούχαρη να σημαίνει «δώσε μου χάρη», μια προσευχή των Ενετών καραβοκύρηδων που υπήρξαν κάτοικοι της περιοχής, όταν καταδιώκονταν από πειρατές και προσπαθούσαν να φτάσουν στο κάστρο.

Μαγνησία - Νταμούχαρη 10Το μικρό γραφικό λιμανάκι με τις βαρκούλες μπορείτε να το θαυμάσετε στο βόρειο κολπίσκο. Ο νότιος κολπίσκος αποτελεί μια εκπληκτική παραλία την οποία συχνά θα ακούσετε τους ντόπιους να την αποκαλούν και «Παλιά Νταμούχαρη». Η πανέμορφη ακρογιαλιά, τα πεντακάθαρα νερά, τα ολόλευκα στρογγυλά μεγάλα βότσαλα είναι χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει διάσημη. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με το γειτονικό φαράγγι δίνουν στην Νταμούχαρη μια άγρια ομορφιά που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Εδώ γυρίστηκαν και σκηνές από την πασίγνωστη ταινία Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλυ Στριπ, αποτέλεσμα της εξωτικής αυτής ομορφιάς.

Βόλος - Νταμούχαρη 7Μαγνησία - Νταμούχαρη 5


Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση. Επομένως θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν την άφιξή σας σε αυτήν. Μπορείτε να φτάσετε με διάφορους τρόπους στην παραλία. Όπως ήδη προαναφέραμε η Νταμούχαρη βρίσκεται κάτω από την Τσαγκαράδα. Επομένως μπορείτε να φτάσετε είτε οδικώς, είτε με σκάφος από τον Αϊ Γιάννη είτε τέλος αν είστε λάτρης της πεζοπορίας, χρησιμοποιώντας τα «καγκιόλια», τα λιθόστρωτα δηλαδή καλντερίμια ξεκινώντας από την Τσαγκαράδα.


Απόσταση από την πόλη του Βόλου : 47 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 33 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.40440,23.18075

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.