Ρόδος – Τσαμπίκα

Ρόδος - Τσαμπίκα 8

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου είναι αυτή της Τσαμπίκας. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από αυτή, και σε πολύ κοντινή απόσταση, μόλις 5 χιλιομέτρων από τον Αρχάγγελο.

Ρόδος - Τσαμπίκα 4Πρόκειται για μια παραλία φυσικά διαμορφωμένη, η οποία βρίσκεται κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψηλής. Η Παναγιά Τσαμπίκα έχει κάνει αμέτρητα θαύματα σε όλο τον κόσμο, μα λέγεται πως δίνει σε άτεκνες μητέρες που κάνουν τάμα στην Κυρά να αποκτήσουν παιδί, ενώ θεωρείται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών. Είναι μια πολύ όμορφη παραλία, μεγάλη σε έκταση με την χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά να δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για παιχνίδι τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά όσο και για τους νέους κάθε ηλικίας και απαιτήσεων.

Ρόδος - Τσαμπίκα 5 Η υπέροχη αυτή αμμουδιά σε συνδυασμό με τα ρηχά πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Είναι αρκετά καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ντους, beach bar για να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας καθώς και να φάτε κάτι πρόχειρο αλλά και ταβερνάκια για να γευματίσετε όταν το θελήσετε. Υπάρχουν επίσης αρκετές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ καθώς και φουσκωτά παιχνίδια για παιδιά!

Για να φτάσετε στην παραλία της Τσαμπίκας, θα κατευθυνθείτε προς τα Κολύμπια. Αφού τα περάσετε και 3 περίπου χιλιόμετρα μετά θα στρίψετε αριστερά, περνώντας το λόφο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το μοναστήρι, φτάνοντας μετά από λίγο στην πανέμορφη παραλία. Θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας χωρίς να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα στην εύρεση πάρκινγκ. Εναλλακτικά, αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε είτε με τα καΐκια που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες από την πόλη της Ρόδου είτε με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ρόδου (πίνακας δρομολογίων).

Πρόσβαση Οδικώς

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Ρόδο : 26,1 km
Χρόνος Οδήγησης : 28 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.23098,28.14895

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.