Ίος – Μυλοπότας

Ios-Milopotas_1

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ίου, και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη χώρα του νησιού βρίσκεται η παραλία Μυλοπότας. Είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στην Ίο και παράλληλα μια από τις δημοφιλέστερες στις Κυκλάδες.Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό τοπίο το οποίο το απολαμβάνετε τόσο κατά την διάρκεια της διαδρομής με θέα την θάλασσα όσο και στην άφιξη στην παραλία.

Ίος - Μυλοπότας 3Η παραλία του Μυλοπότα βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο όρμο, τον όρμο του Μυλοπότα, περιτριγυρισμένη και στις 2 άκρες της από βράχια που αποτελούν ταυτόχρονα και τα όριά της. Έχει σχήμα πετάλου με το μήκος της παραλίας να φτάνει το 1 χιλιόμετρο και πλάτος που σε κάποια σημεία αγγίζει τα 70 μέτρα. Διαθέτει μια υπέροχη αμμουδερή χρυσαφένια ακρογιαλιά ενώ τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας έχουν σχεδόν όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Ίος - Μυλοπότας 2Η παραλία είναι εξαιρετικά οργανωμένη με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές. Έτσι, στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταυτόχρονα για τους λάτρεις των θαλασσίων σπορ υπάρχουν εγκαταστάσεις για τζετ-σκι, θαλάσσιο σκι, γουιντσέρφινγκ, κανό-καγιάκ κ.ά. Τα beach-bars θα φροντίσουν για την διασκέδαση σας χωρίς σταματημό με την μουσική τους να δίνει ρυθμό στην παραλία μέρα και νύχτα σε συνδυασμό με διάφορα special events και ξέφρενα πάρτι. Παράλληλα η περιοχή διαθέτει εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε το γεύμα μας όποια στιγμή το θελήσετε. Η πρόσβαση είναι εύκολη οδικώς, τόσο με το αυτοκίνητό σας όσο και με τα συχνά λεωφορειακά δρομολόγια που ξεκινάνε από τη Χώρα (δρομολόγια ανά 20 λεπτά). Οι οπαδοί της πεζοπορίας θα χρειαστούν 15 περίπου λεπτά επιλέγοντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το κέντρο της Χώρας. Η παραλία του Μυλοπότα είναι από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου και είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να φύγετε από την Ίο αν δεν την επισκεφθείτε!!!

Ίος - Μυλοπότας 5Ίος - Μυλοπότας 4Ίος - Μυλοπότας 6


Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1Ομπρέλες

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την χώρα της Ίου : 3 km
Χρόνος Οδήγησης : 5 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.71418,25.29500

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ίος – Μυλοπότας

  1. Πίνγκμπακ:Ίος - Κάλαμος | Hellas Beach