Χαλκιδική – Ακτή Καλογριάς

Χαλκιδική - Ακτή Καλογριάς 1

Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής! Η παραλία Ακτή Καλογριάς βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και απέχει επτά χιλιόμετρα από τη Νικήτη προς το δρόμο που οδηγεί προς το Νέο Μαρμαρά (14 χλμ απόσταση). Είναι η πρώτη ακτή στη δυτική μεριά της Σιθωνίας που βρίσκεται στους πρόποδες του Ίταμου, του βουνού της Σιθωνίας.

Χαλκιδική - Ακτή Καλογριάς 2Διαθέτει μεγάλο μήκος ακτής (600 μέτρα) που φημίζεται για τη ξανθή ζεστή αμμουδιά της, τα πεντακάθαρα και ζεστά νερά της καθώς περιτριγυρίζεται από ένα πευκόφυτο δάσος που φτάνει μέχρι την ακτή. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το πέτρινο γραφικό νησάκι στη μέση περίπου του κόλπου όπου απέχει 200 μέτρα από την παραλία. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά οπότε θα μπορέσετε να κολυμπήσετε άνετα ως εκεί. Ένα ιδιαίτερο τοπίο σε συνδυασμό με τα μοναδικά χρώματα της θάλασσας μαγεύουν κάθε επισκέπτη της!

Χαλκιδική - Ακτή Καλογριάς 4Στο νότιο τμήμα της παραλίας τα νερά είναι πιο ρηχά, στοιχείο που το καθιστά πόλο έλξης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη στο βόρειο κυρίως μέρος της, υπάρχουν beach bar που διαθέτουν ομπρέλες – ξαπλώστρες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό σας ή ένα γρήγορο σνακ. Υπάρχει φυσικά χώρος για να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό και να απολαύσετε την αμμουδιά!

Χαλκιδική - Ακτή Καλογριάς 3 Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο / μηχανή, στο 6ο χιλιόμετρο της κεντρικής οδούς Νικήτης – Μαρμαρά θα στρίψετε δεξιά στον παλιό επαρχιακό δρόμο και θα ακολουθήσετε την ταμπέλα που οδηγεί στην παραλία. Η παραλία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, επομένως στις ώρες αιχμής το parking είναι λίγο δυσεύρετο. Ένας άλλος τρόπος για να την επισκεφτείτε είναι με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Νικήτη ( κόστος ΚΤΕΛ με επιστροφή 21.20 € ) και από εκεί να νοικιάσετε αυτοκίνητο.





Αναλυτικός Χάρτης

Απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης: 110 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 30 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.17388,23.71695

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.