Χανιά – Σεϊτάν Λιμάνια (του Στεφάνου)

Χανιά - Σεϊτάν Λιμάνια (του Στεφάνου) 1

Στην τοποθεσία Σεϊτάν Λιμάνια, 22 χιλιόμετρα απο την πόλη των Χανίων, υπάρχει μια παραλία διαφορετική απ΄ όλες τις άλλες. Η παραλία «Του Στεφάνου», όπως είναι γνωστή, βρίσκεται 2 χλμ. ανατολικά του χωριού Χωρδάκι. Η τοποθεσία είναι γνωστή με την ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια. Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται έως διαβολικός.

Χανιά - Σεϊτάν Λιμάνια (του Στεφάνου) 2Η εικόνα σε καθηλώνει! Λωρίδες θάλασσας να εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες βραχώδεις ακτές δημιουργώντας μικρούς ορμίσκους. Σε έναν από αυτούς θα βρείτε την κρυμμένη παραλία. Βαθιά καταγάλανα νερά, μία μικρή παραλία από χαλίκι και άμμο και οι κάθετοι άγριοι βράχοι συμπληρώνουν τον επίγειο παράδεισο!! Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε και να έχετε πάρει μαζί σας τα απαραίτητα. Για όσους επιθυμούν ηρεμία, καλό θα ήταν να μην επισκεφτούν Αύγουστο μήνα και ιδίως σαββατοκύριακα καθώς η παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο.
Χανιά - Σεϊτάν Λιμάνια (του Στεφάνου) 3
Η πρόσβαση σας σε αυτήν δεν είναι δύσκολη. Θα ακολουθήσετε το δρόμο για το αεροδρόμιο Χανίων και θα συνεχίσετε για το χωριό Χωρδάκι και ύστερα προς Ριζόσκλοκο. Κατά την διαδρομή θα συναντήσετε πινακίδες για τη παραλία. Η κατάβαση στην παραλία γίνεται με τα πόδια από ένα βατό αλλά λίγο απότομο μονοπάτι, περίπου 10΄. Την παραλία μπορεί να την ακούσετε με διάφορα ονόματα όπως “Σεϊτάν Λιμάνια”, Άγιος Σπυρίδωνας από την εκκλησία που είναι κτισμένη μέσα στο βράχο, Άγιος Ραφαήλ από την εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του φαραγγιού. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείτε!






Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την πόλη των Χανίων : 22 km
Χρόνος Οδήγησης : 32 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.55188,24.19348

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.